26. 10. 2008

Zablokovany blog

Dna 26.10.2008 Turecka vlada zablokovala pristup na stranku blogspot.com. Celkom neprijemne prekvapenie, ked na adrese vazho blogu sa vam zobrazi biela stranka s cervenym napisom v turectine a za tym s anglickym prekladom:


Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.


Pre nas to znamena, ze nebudeme moct tolko pisat a nevlozime uz ziadnu fotku. Zaroven sa nemozne pozriet na blogy ostatnych. Ale take najtragickejsie to nie je, lebo aj tento prispevoj vam pisem, nastasie existuju stranky, cez ktore sa da dostat na zablokovane adresy. Da sa nieco napisat, ale fotky budu len obmedzene.

V Turecku je uz odzaciatku nasej praxe zablokovany portal YouTube, kde ludia mozu zverejnovat videa. Ale ze budu blokovat aj blogy tak to nas zaskocilo.

Takze to je taky maly dokaz tureckej demokracie.
Patri Turecko do EU??

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Tak to je huste. Tak si blog presmerujte na nejakou jinou adresu. Treba www.blog.cz Tusim ze je taky moznost to nejak propojit s facebookem. Me se to tenkrat na mym profilu podarilo, ale nepouzil sem to. Zdravi G

Ondra řekl(a)...

V pohode, vsichni turci znaji zpusob jak obejit blokovane stranky pres takzvane proxy gaty. Takze se k tomu dostaneme, ale s omezenyma funkcema. Je to zaroven vyborny trik, jak se dostat na facebook, kdyz ti ho v praci firma blokuje:))